Цетиловий спирт (Lanette 16)

Цетиловий спирт (Lanette 16)
 

Наведіть курсор, щоб збільшити

 
Код товару 02146550
 
Способи оплати: За домовленістю, Готівкою, Безготівковий, наложений платіж
Способи доставки: Доставка по Україні

Опис Цетиловий спирт (Lanette 16)

Цетиловий спирт (пальмитиновий спирт) С 16 - це одноатомний жирний спирт. Він був першим отриманим в історії хімії жирним спиртом. У 1823 році французький хімік Мішель Ежен Шеврель витягнув його з спермацета - воскоподібної речовини з голови кашалота. Цим фактом спирт зобов'язаний своїй назві - на латині cetus/цетус означає «кит».

По виду нагадує затверділий жир, білого кольору і без запаху. Хімічна формула C16H33OH. Щільність в рідкому стані 0,81-0,82 г/мл Плавиться при температурі 46-52?С. Йодне число - 2. ГЛБ - 15,5.

Один з варіантів отримання - гідрування пальмітинової кислоти (з пальмової, пальмоядрової олій). Розчиняється в жирах і етанолі (спирті). Стійкий до дії кисню повітря і світла, не схильний до самоокислення. Є емолентом - пом'якшує шкіру і робить її еластичною. Вільно пропускає кисень і вуглекислий газ, таким чином, не перешкоджає шкірному диханню. Володіє окклюзивним ефектом, зменшує випаровування води з поверхні шкіри, покращує гідратацію, що може бути корисно для сухої та пошкодженої шкіри, а також у зимовій косметиці. Виступає в даному випадку як альтернатива шкірного жиру. Дає відчуття бархатистості шкіри, створює тонку плівку. Через ефект оклюзії шкіра менш активно відновлює свій ліпідний бар'єр.

Цетиловий спирт володіє слабкими емульгуючими властивостями, використовується як емульгатор. Основна функція - загущення, збільшення в'язкості, що веде до стабільності емульсії (крему) і поліпшення текстури без збільшення жирності і незалежно від значення рН.

Дозволяє загустити креми з мінімальною жирної фазою, без участі твердих масел, що може бути зручним при жирній шкірі. При цьому забезпечує тривалу стабільність. Збільшує проникність ліпідного бар'єру для активних компонентів крему, виступаючи энхансером. Маючи температуру плавлення вище температури людського тіла, з успіхом використовується в засобах по догляду за губами, оскільки підвищує твердість засобу в цілому.

Застосовується в засобах для волосся, виступаючи кондиціонером.

Використовується також в очищаючих засобах для шкіри, збільшує піноутворення і стабільність піни. Застосовується при будь-якому типі шкіри, але не рекомендується використовувати на шкірі, схильній до розацеа (рожевих вугрів), а також чутливої і схильної до алергії і дерматиту. За різними даними тестувань у чистому вигляді: не комедогенен, комедогенен слабо (за шкалою 2 з 5 можливих) і може викликати помітні комедони (3 з 5). Не обов'язково виникнення зазначених вище негативних реакцій, але потенційно це можливо. За даними CIR (Cosmetic Ingredient Review) групи цетиловий спирт не проявляє токсичності, мутагенності, не володіє дратівливою дією, не підвищує чутливість шкіри, був визнаний безпечним для використання у складі косметичних інгредієнтів.

Концентрація: 0,5-6%.

Спосіб застосування: ввести в жирну фазу косметичного засобу, нагріти і розтопити.

Виробник - BASF (Німеччина)
Фасовка - від 1 до 20 кг


Компанія "Біолайн" реалізує сировину для фармацевтичної та харчової промисловості, фармакології, косметології та ветеренарії. У нашому інтернет-магазині ви можете купити: ланолін, пропіленгліколь, екстракт солодкового кореня, карбопол, парафін, сірку змелену, ментол і багато іншого.
Для отримання детальної інформації по товару звертайтесь за контактним номером.

 
 

Пошук по сайту

Шукати

Контакти

ТОВ «БІОЛАЙН». Сировина для косметики, фармацевтики, ветеринарії
(основний офіс)

84500, Україна, Донецька, Бахмут, вул. Широка, будинок 4, офіс .
  • +38 (050) 959 16 XX

Офіційний сайт

Сайт компанії Біолайн

Сайт компанії Біолайн

 
 
 

Соц. кнопки

 
 
Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Ідентифікатор сторінки
Ідентифікатор сторінки:
1234

Пошук
 
 

Закрити
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create