Різні засоби косметики, парфумерії та фармацевтики використовуються людьми постійно. Звичайно ж, мало хто, застосовуючи той чи інший засіб - шампунь, лосьйон або помаду, замислюється про речовини, які входять до їх складу. Тим часом виробники косметики і фармакологічних засобів знають, що якість їхньої продукції багато в чому залежить саме від сировини, яка входить до її складу.

У цій статті мова піде про такий незамінний в косметології речовині, як пропіленгліколь, купити який пропонує компанія "Біолайн" - один із кращих постачальників сировини для фармацевтики та косметології. Саме компанія "Біолайн" постачає на ринок України найякіснішу продукцією для виготовлення косметики. Співпраця з провідними світовими виробниками дозволяє підприємству багато років займати лідируючі позиції в цій сфері.

Тепер трохи докладніше про те, що собою являє пропіленгліколь. Безколірна рідина без запаху і з досить слабким солодким смаком. За своїм складом це багатоатомний спирт, який має всі властивості спиртів. Отримують цю речовину з органічних сполук за допомогою сублімації, очищення з наступною апробацією на чистоту і сумісність з клітинами тваринного походження.

Мабуть, однією з найбільш цікавих властивостей пропіленгліколю є здатність розчиняти як гідрофільні, так і гідрофобні речовини. Ось чому саме з його допомогою змішують ті речовини, які самі не змішуються. До речі, на відміну від таких речовин, як етиленгліколь, діетиленгліколь і деякі інші гліколі, пропіленгліколь в невеликих дозах безпечний для організму. П'ятий клас токсичності дає можливість застосовувати його в харчовій, фармацевтичній та парфумерній промисловості.

Де саме використовується пропіленгліколь?

Сфери застосування пропіленгліколю дуже широкі. Виробництво різних видів косметики та засобів гігієни не обходиться без цієї речовини. Пропіленгліколь використовують у виготовленні кремів для гоління, лосьйонів для засмаги та мазей, різних еліксирів, шампунів, емульсій, зубних паст, помад. Пропіленгліколь застосовується як розчинник запашних речовин, ефірних масел і при виробництві ароматизаторів. Його використання в якості емульгатора і пластифікатора в парфумерії і косметиці дає можливість отримати склади зі стабільними властивостями для використання флаконів з дозаторами.

Також пропіленгліколь використовується для виробництва кремоподібних зволожуючих масок для відновлення і зміцнення нігтів. Саме пропіленгліколь є тією речовиною, яка накопичує і утримує вологу на поверхні нігтів. Низька токсичність і чудові властивості розчинника, а також прекрасні пом'якшуючі та зволожуючі властивості дозволяють використовувати його для виробництва фармацевтичної продукції та продуктів харчування.

Пропіленгліколь, купити який ви можете вже зараз в компанії "Біолайн", використовується в харчовій і пиво-безалкогольній промисловості як розчинник для виготовлення безалкогольних напоїв, сиропів. Його використовують при приготуванні приправ, екстракції спецій з природних продуктів (ванільних бобів, кави, какао), ефірних олій, а також у виготовленні харчових ароматизаторів.

Тепер ви знаєте про головні переваги, які має пропіленгліколь, купити ж його ви можете вже зараз, зв'язавшись з представниками компанії "Біолайн": http://biolin.ub.ua/contact-information/.